امواج الکترومغناطیس ، امواجی با طول موجهای مختلف می باشند که قسمت کوچکی از آن قابل مشاهده بوده و به آن نور گفته می شود . هر طول موج آنها کاهش یابد ،انرژی موج بیشتر شده و قدرت نفوذ بیشتری پیدا میکند . این امواج را با توجه به طول موجشان ( از کوتاه به بلند ) به ترتیب زیر دسته بندی میکنند :
اشعه گاما – اشعه ایکس – فرابنفش – مرئی – فروسرخ – بیسیم – رادیویی
ناحیه مرئی از طول موج ۴۰۰ تا ۷۰۰ نانومتر است . این ناحیه در واقع خود شامل نورهای با رنگهای مختلف است . که همان طیف رنگی نور خورشید می باشد . نور خورشید تمام طول موجهای ناحیه مرئی را دارا می باشد . اما نور نشری اتمهای برانگیخته فقط ممکن است تعدادی از این طول موجها را داشته باشد. به همین دلیل طیف نور خورشید پیوسته ولی طیف نشری اتمهای برانگیخته شده ، خطی می باشد.
تصویر امواج الکترومغناطیس را با طول موجهای مختلف از گاما تا رادیویی را نشان می دهد . این امواج کاربردهای مختلف دارند که کاربرد هر یک را بصورت تصویر زیر آن نشان داده است . طیف رنگی نشان داده شده در پایین ، همان طیف نور خورشید است که کربوط به ناحیه مرئی است . در این طیف رنگ بنفش کمترین طول موج ( ۴۰۰ نانومتر) و رنگ قرمز بیشترین طول موج ( ۷۰۰ نانومتر ) را دارا می باشد.