سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳     
خانه / دانستنی های کنکور / سه هیچ به نفع کنکور یا حمله تا دقیقه نود؟
سه هیچ به نفع کنکور یا حمله تا دقیقه نود؟

سه هیچ به نفع کنکور یا حمله تا دقیقه نود؟

بدون شک به مهمترین نقطه مسیر مطالعاتی خودمان رسیده ایم، به حساس ترین دقیقه بازی بین تیم سرحال و آماده ما و تیم چغر و بد بدن کنکور ، همه داوطلبان درجه یک کنکور ۹۹ استرس و دغدغه مخصوص به خود را در این ایام دارند. در این مقاله کوتاه سعی شده به تمام زوایای پنهان ایام پیش رو ، انگیزه برای کنکور سراسری ۹۹ و انگیزه برای درس خواندن پرداخته شود تا با هم بهترین تصمیم ممکن را بگیریم.

به طور کلی داوطلبان کنکور به دو دسته کلی تا به اینجا تقسیم می شوند:

  1. دواطلبانی که مطالعه خود را از مهر ماه (شاید هم تابستان) آغاز کرده اند.
  2. دواطلبانی که از نیم سال دوم (شاید هم همین اواخر) مطالعه خود را آغاز کرده اند.

مشکل اصلی داوطلبان پرانگیره اول مشخص است: خستگی!!!!

عامل این خستگی را میتوان به دو نوع کلی تقسیم کرد: خستگی جسمی و خستگی روحی که بهتر است اسم آن را بگذاریم بی انگیزگی!!

خستگی جسمی کاملا طبیعی می باشد، شما ماه هاست درس میخوانید جای نگرانی نیست که خسته شوید. بهترین راه حل برای این موضوع دادن استراحت به خودتان البته با نظر مستقیم مشاور می باشد. البته لازم به ذکر است سعی کنید خستگی را به خودتان تلقین نکنید!!!

اما خستگی روحی یا همان بی انگیزگی کمی فرق دارد، مهمترین عامل این موضوع بدون شک مشاهده عدم تغییر در تراز آزمون های آزمایشی می باشد، باخود میگویید ماه ها درس خواندم ولی پیشرفت نکردم پس چرا باز هم ادامه دهم؟؟؟ چگونه انگیزه برای درس خواندن کنکور را به دست آورم؟

Believe yourself, Colorful words on blackboard.

دفتر برنامه ریزی خود را بردارید آن را از ابتدا ورق بزنید و به موارد زیر بیشتر دقت کنید:

مقایسه ساعات مطالعه از ابتدا تا امروز

مقایسه تعداد تست ها

مقایسه نظم مطالعاتی.

آیا هنوز هم پیشرفت را احساس نمی کنید؟؟؟ آیا هنوز انگیزه برای کنکور ندارید؟

به طور کلی پیشرفت را به دو نوع مختلف تقسیم می کنم:

  1. پیشرفت پنهانی ( که تنها خودتان و مشاورتان آن را متوجه می شوید)
  2. پیشرفت آشکار ( که همه آن را متوجه می شوند)

همه دانش آموزانی که با برنامه مطالعه کردند قطعا پبشرفت نوع اول را داشته اند اما پیشرفت نوع دوم ثمره کامل پیشرفت نوع اول است، که در زمان خودش به وقوع می پیوندد و به عوامل مختلف دیگر نیر بستگی دارد پس همچنان صبر کنید و تلاش کنید بهتر بگویم تا دقیقه نود حمله کنید و انگیزه برای درس خواندن داشته باشید!!!

به تغییرات مثبت حتی کوچک خود از ابتدا تا حال فکر کنید ( مثلا افزایش کم درصد زیست در طول مدت مطالعه)، یادتان باشد یک جرقه کوچک، می تواند یک انفجار عظیم را پدید بیاورد.  پس با موفقیت های کوچک و پنهان خود ادامه دهید تا انفجار موفقیت اصلی شما ( کنکور ۹۹ ) همه را مجذوب کند!!!

اما دسته دوم کسانی هستند که به تازگی شروع به مطالعه کرده اند، مهترین نگرانی این دسته بدون شک زمان کم می باشد، که نگرانی کاملا بی موردی نیست، اما  به قول معروف (what is done is done) یا به قول ما ایرانی ها “ماهی رو هر وقت از آب بگیری تازست”  شک نکنید اگر حتی از همین لحظه جدی شروع کنید وضعیت بسیار بهتری در زمان کنکور از امروز خود دارید اگر با برنامه و با یک راهنمای حرفه ای حرکت کنید می توانید از داوطلبان دسته اول که دچار افت شده اند سبقت بگیرید. توجه داشته باشید حتی به طور بدبینانه اگر امسال هم موفق نشوید سال آینده با  پایه قوی تر در این رقابت شرکت خواهید کرد.

پس برای هر دودسته یک سوال مهم پیش می آید. ادامه بدهیم یا خیر؟ یادتان باشد در هر مسابقه ای انصراف شما را بازنده می کند (سه هیچ به نفع کنکور)، کنکور سرسری ۹۹ ضعیف تر از آن است که شما بخواهید کنار بکشید.

نکته اخلاقی خیلی مهم: لطفا در مدت باقی مانده تا کنکور خود را ایزوله کنید و از ارتباط با کسانی که بدون هیچ تخصصی به شما انرژی منفی می دهند دوری کنید!! و مهمتر از آن اسیر حواشی این روزها نشوید و فقط مسیر موفقیت خود را دنبال کنید، با تمرکز دنبال کنید. متن های انگیزشی کنکور را دنبال کنید. در مقالات قبلی به شما گفته ام مثل یک تک تیرانداز باشید!!! فقط هدف!!

در آخر بیایید سری بزنیم به مبحث احتمال: اگر شما همینجا کنار بکشید احتمال رسیدن به موفقیت چند درصد می باشد؟؟ بدیهی است صفر درصد، شما قطعا موفق نمی شوید.  اما اگر ادامه بدهید احتمال پیروزی شما به طور تصاعدی آن هم از نوع هندسی بالا می رود، پس در ترازوی بین ادامه مسیر و ایستادن قطعا وزن تلاش و حرکت بیشتر است. ادامه دهید تا برنده شوید و بازی را به سود خود تمام کنید و کنکور را از پا در بیاورید ( داوطلب سه – کنکور صفر)

از شما حرکت، از خدا قطعا برکت

سال کنکور بدون شک یکی از پرچالش ترین قسمت های زندگی برای همه ما بوده است.

منبع: دکتر یعقوبی

ارسال یک نظر

ایمیل شما منتشر نمی شود.


+ چهار = 8

بازگشت به بالا