سه شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳     
خانه / اخبار علمی و آموزشی / انتخاب رشته بدون کنکور
انتخاب رشته بدون کنکور

انتخاب رشته بدون کنکور

نتایج اولیه چهل‌وسومین کنکور ورودی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور از ۱۰ صبح امروز روی سایت سازمان سنجش به نشانی www.sanjesh.org قرار می‌گیرد و همه داوطلبان مجاز به انتخاب رشته شده‌اند و می‌توانند از ۱۷ تا ۲۲ مرداد انتخاب رشته کنند.

نکته جالب کنکور امسال اینکه وزارت علوم برای کاستن از خالی ماندن ظرفیت آموزش عالی کشور به روش جدیدی روی آورده و حتی به افرادی که تمایل به ادامه تحصیل دارند ولی علاقه‌ای به شرکت در کنکور نداشته‌اند هم امکان می‌دهد تا در مهلت انتخاب رشته داوطلبان، ثبت‌نام کنند و در رشته‌‌محل‌های پیام‌نور و غیرانتفاعی که پذیرش صرفا براساس سوابق تحصیل است، ادامه تحصیل بدهند.

البته برخی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی معتقدند که کنکور امسال در خلأ قانونی برگزار شده است، استناد آنها به قانون حذف کنکور مصوبه سال۸۶ مجلس است که براساس آن می‌بایست کنکور از سال۹۰ حذف می‌شد.
رئیس سازمان سنجش در نشست خبری خود با خبرنگاران درباره جزئیات ظرفیت‌های کنکور امسال و نحوه انتخاب رشته داوطلبان گفت: همه داوطلبان شرکت‌کننده در کنکور مجاز به انتخاب رشته شده‌اند و می‌توانند در ۲ بخش با آزمون و با احتساب سوابق تحصیلی رشته مورد علاقه خود را انتخاب کنند.

ابراهیم خدایی با بیان اینکه یک‌میلیون‌و۸۳ هزار نفر در کنکور سراسری ثبت‌نام کردند که ۹۲۴هزار نفر در جلسه کنکور حاضر شدند، افزود: هم‌اکنون ظرفیت دانشگاه‌ها به غیراز دانشگاه آزاد اسلامی ۷۱۲هزارو۳۶۷ نفر اعلام شده است که شانس قبولی حدود ۷۷درصد است که این شانس در گروه‌های پنجگانه آزمایشی متفاوت است.

به گفته وی شانس قبولی در گروه ریاضی و فنی بیش از ۱۰۰درصد است به‌طوری‌که برای ۲۱۸هزار شرکت‌کننده ۲۴۰هزار ظرفیت وجود دارد، در گروه علوم انسانی شانس قبولی بیش از ۹۹درصد است و برای ۲۴۷هزار شرکت‌کننده ۲۴۵هزار نفر ظرفیت وجود دارد. خدایی افزود: شانس قبولی برای گروه علوم تجربی ۳۸درصد است، یعنی برای ۴۳۷هزار شرکت‌کننده ۱۶۸هزار نفر ظرفیت وجود دارد، همچنین برای گروه هنر ۶۲درصد و برای گروه زبان ۴۱درصد شانس قبولی وجود دارد.

دفترچه انتخاب رشته از ۱۵مرداد

رئیس سازمان سنجش درباره انتخاب رشته نیز گفت: دفترچه انتخاب رشته تا ۱۵مرداد از طریق سایت سازمان سنجش منتشر می‌شود و ۳بسته حمایتی برای راحتی در انتخاب رشته درنظر گرفته شده است. این بسته‌ها شامل ویژه نامه سنجش برای انتخاب رشته،نرم افزار انتخاب رشته و کتاب راهنمای انتخاب رشته است.وی اظهار کرد: پیش از این قرار بود که دفترچه انتخاب رشته به‌دلیل‌ حجم صفحات چاپ نشود ولی با توجه به نتایج نظرسنجی و بررسی سازمان سنجش مبنی بر اینکه بیش از ۷۰درصد داوطلبان از کافی‌نت‌ها و دفاتر خدمات ارتباطی روستایی ثبت‌نام کرده‌اند و تنها ۲۰درصد از منازل خود ثبت نام کرده‌اند، تصمیم گرفته شد استثنائا دفترچه انتخاب رشته را چاپ و از طریق دفاتر پستی به مناطق محروم و شهرستان‌ها ارسال کنیم تا داوطلبان آن‌را تهیه کنند.

فرایند انتخاب رشته

خدایی با بیان اینکه داوطلبان می‌توانند پیش از آغاز فرایند انتخاب رشته، با ورود به سایت سازمان سنجش از خدمات الکترونیکی که برای انتخاب رشته وجود دارد استفاده کنند، گفت: نرم‌افزار نیز امسال توسعه بیشتری پیدا کرده و تا ۲۵۰رشته را که فرد می‌تواند در آنها قبول شود اعلام می‌کند.

به گفته رئیس سازمان سنجش داوطلبان مجاز در کنکور۹۲ در بخش رشته‌های با آزمون (کنکور) و بدون آزمون می‌توانند تا۱۵۰رشته انتخاب کنند، افزون بر آن داوطلبان غایب در کنکور نیز می‌توانند در بخش رشته‌های بدون آزمون ۱۰۰رشته انتخاب کنند و افرادی هم که در کنکور شرکت نکرده‌اند می‌توانند ۱۷مردادماه با ثبت نام در فرایند انتخاب رشته شرکت کنند.

کد دسترسی برای دانشگاه آزاد

رئیس سازمان سنجش گفت: نتایج اولیه کنکور به همراه کارنامه که شامل عکس و مشخصات نمره‌ای داوطلب است اعلام می‌شود و هر داوطلب یک کد دسترسی برای دانشگاه آزاد نیز دارد که می‌تواند با آن در انتخاب رشته دانشگاه آزاد شرکت کند، همچنین امسال برای نخستین بار پاسخنامه ۷۵هزار نفر اول همزمان با کارنامه آنها منتشر می‌شود.

انتخاب رشته بدون کنکور

معاون فنی و آماری سازمان سنجش نیز در این نشست خبری ظرفیت پذیرش رشته‌های بدون کنکور را ۵۲درصد اعلام کرد. احسان جمالی افزود: افرادی که در کنکور حاضر نبوده‌ یا ثبت‌نام نکرده‌اند هم می‌توانند در زمان باز شدن سامانه انتخاب رشته که از ۱۷مرداد است در فرایند انتخاب رشته ثبت‌نام کنند.وی اظهار کرد: ظرفیت رشته‌ها براساس سوابق تحصیلی تنها به پیام نور و مؤسسات غیرانتفاعی اختصاص دارد.

 

منبع : همشهری آنلاین

ارسال یک نظر

ایمیل شما منتشر نمی شود.


1 + دو =

بازگشت به بالا