همچنین تا آماده شدن زیرساختها، بهجای هوشمندسازی مدارس، در هر مدرسه یک کلاس برای استفاده دانشآموزان بهطور کامل هوشمند میشود.سرپرست وزارت آموزش و پرورش دیروز در نخستین نشست خبری خود اعلام کرد: تعطیلی پنجشنبه مدارس در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ اجرا میشود، البته گروهی برای بررسی نحوه فعالشدن مدارس در روزهای پنجشنبه تشکیل شده است. به گفته علیاصغر فانی، هر زمانی که نتایج مطالعات این گروه برای انجام فعالیتهای فوقبرنامه و پرورشی در روزهای پنجشنبه مشخص شود، برای آگاهی مردم اعلام میشود ولی تا آن زمان مدارس روزهای پنجشنبه تعطیل هستند.
هوشمندسازی یک کلاس در هر مدرسه
سرپرست وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش همشهری مبنی بر اینکه آیا موافق هوشمندسازی مدارس از جیب پدران و مادران دانشآموزان هستید درحالیکه زیرساختها آماده نیست، گفت: با این روش موافق نیستم، براساس مطالعات تطبیقی که انجام دادهام، برخی کشورها از جهت سختافزاری و برخی دیگر از جهت نرمافزاری وارد بحث هوشمندسازی مدارس شدهاند و آنهایی که از جهت سختافزاری وارد بحث هوشمندسازی شدهاند، شکست خوردهاند.
وی با بیان اینکه بهشدت موافق هوشمندسازی مدارس هستم، تصریح کرد: هوشمندسازی مدارس نیاز به پیششرطهای مهمی دارد که آموزش و ایجاد مهارت بهمعنای ورزیدگی در بین معلمان برای استفاده از این ابزار از آن جمله است. فانی افزود: بنابراین توصیه میکنم به جای اینکه یک مدرسه هوشمند داشته باشیم، در هر مدرسه یک کلاس درس هوشمند شود و هر معلمی که آمادگی داشت، کلاس درس را آنجا برگزار کند، بهتدریج این مهارت در بین معلمان توسعه پیدا میکند و ما همزمان میتوانیم سختافزار لازم را ایجاد کنیم و این مدل هیچ فشاری بر خانوادهها تحمیل نمیکند.
پیشدبستانی بسیار مهم است
وی در پاسخ به پرسش دیگر همشهری درباره جایگاه دوره پیشدبستانی تأکید کرد: دوره پیشدبستانی یکی از بخشهای بسیار مهم است که میتواند افت تحصیلی را بهویژه در مناطق محروم و دوزبانه کاهش دهد. سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: لازمه توسعه دوره پیشدبستانی تأمین منابع مالی است که آموزش و پرورش بهتنهایی نمیتواند آن را تأمین کند ولی با توجه به بحث اقتصاد آموزش و پرورش که مدنظرمان است شاید با برخی صرفهجوییها بتوانیم پیشدبستانی را توسعه دهیم.
مزایا و مشکلات ۳-۳-۶
فانی با اشاره به مزایای نظام آموزشی ۳-۳-۶ گفت: این نظام افزون بر اینکه مشکل سال چهارم متوسطه را حل میکند، هدایت تحصیلی را به پایان سال سوم دور اول متوسطه (نهم) منتقل میکند و طول آموزشهای فنی و حرفهای را از۲ به ۳ سال افزایش میدهد و منجر به عدالت آموزشی میشود. سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه انتقاداتی نیز به اجرای نظام آموزشی ۳-۳-۶ وارد است، افزود: یکی از مشکلات این نظام آغاز آن از سال ششم ابتدایی است، معتقدم این کار باید از پایه شروع و به پایان دوره متوسطه منتهی شود اما دوستان عجله کردند و پایه ششم سال گذشته اجرا شد.
وی اظهار کرد: پایه ششم ابتدایی که سال گذشته آغاز شد مبتنی بر یک دوره ۵ساله بود و وقتی خواستیم نظام آموزشی ۳-۳-۶ را اضافه کنیم، درباره کتابهای درسی با مشکل روبهرو شدیم. همچنین در تأمین نیروی انسانی برای ششم دبستان با شتابزدگی عمل شد و مشکلاتی بهدنبال داشت که امسال هم با این مشکلات دست به گریبان هستیم.
فانی با بیان اینکه آن چیزی که اولویت را مشخص میکند، مشکل است و مهمترین اولویت آموزش و پرورش، نیروی انسانی است، اظهار کرد: نیروی انسانی خوب دیده نشده بود و چون پایه ششم یکباره اجرایی شد، مشکلاتی در کتابها، فضای آموزشی و تأمین نیروی انسانی وجود داشت که باید کتابها نیز بازنگری شود.