جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳     
خانه / اخبار علمی و آموزشی / پنجشنبه‌ها، مدارس همچنان تعطیل هستند
پنجشنبه‌ها، مدارس همچنان تعطیل هستند

پنجشنبه‌ها، مدارس همچنان تعطیل هستند

علی‌اصغر محمدی: دانش‌آموزان و معلمان خیالشان راحت باشد؛ سال تحصیلی آینده هم مدارس پنجشنبه‌ها تعطیل هستند.

همچنین تا آماده شدن زیرساخت‌ها، به‌جای هوشمندسازی مدارس، در هر مدرسه یک کلاس برای استفاده دانش‌آموزان به‌طور کامل هوشمند می‌شود.سرپرست وزارت آموزش و پرورش دیروز در نخستین نشست خبری خود اعلام کرد: تعطیلی پنجشنبه مدارس در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ اجرا می‌شود، البته گروهی برای بررسی نحوه فعال‌شدن مدارس در روزهای پنجشنبه تشکیل شده است. به گفته علی‌اصغر فانی، هر زمانی که نتایج مطالعات این گروه برای انجام فعالیت‌های فوق‌برنامه و پرورشی در روزهای پنجشنبه مشخص شود، برای آگاهی مردم اعلام می‌شود ولی تا آن زمان مدارس روزهای پنجشنبه تعطیل هستند.

هوشمندسازی یک کلاس در هر مدرسه

سرپرست وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسش همشهری مبنی بر اینکه آیا موافق هوشمندسازی مدارس از جیب پدران و مادران دانش‌آموزان هستید درحالی‌که زیرساخت‌ها آماده نیست، گفت: با این روش موافق نیستم، براساس مطالعات تطبیقی که انجام داده‌ام، برخی کشورها از جهت سخت‌افزاری و برخی دیگر از جهت نرم‌افزاری وارد بحث هوشمندسازی مدارس شده‌اند و آنهایی که از جهت سخت‌افزاری وارد بحث هوشمندسازی شده‌اند، شکست خورده‌اند.

وی با بیان اینکه به‌شدت موافق هوشمندسازی مدارس هستم، تصریح کرد: هوشمندسازی مدارس نیاز به پیش‌شرط‌های مهمی دارد که آموزش و ایجاد مهارت به‌معنای ورزیدگی در بین معلمان برای استفاده از این ابزار از آن جمله است. فانی افزود: بنابراین توصیه می‌کنم به جای اینکه یک مدرسه هوشمند داشته باشیم، در هر مدرسه یک کلاس درس هوشمند شود و هر معلمی که آمادگی داشت، کلاس درس را آنجا برگزار کند، به‌تدریج این مهارت در بین معلمان توسعه پیدا می‌کند و ما همزمان می‌توانیم سخت‌افزار لازم را ایجاد کنیم و این مدل هیچ فشاری بر خانواده‌ها تحمیل نمی‌کند.

پیش‌دبستانی بسیار مهم است

وی در پاسخ به پرسش دیگر همشهری درباره جایگاه دوره پیش‌دبستانی تأکید کرد: دوره پیش‌دبستانی یکی از بخش‌های بسیار مهم است که می‌تواند افت تحصیلی را به‌ویژه در مناطق محروم و دوزبانه کاهش دهد. سرپرست وزارت آموزش و پرورش افزود: لازمه توسعه دوره پیش‌دبستانی تأمین منابع مالی است که آموزش و پرورش به‌تنهایی نمی‌تواند آن را تأمین کند ولی با توجه به بحث اقتصاد آموزش و پرورش که مدنظرمان است شاید با برخی صرفه‌جویی‌ها بتوانیم پیش‌دبستانی را توسعه دهیم.

مزایا و مشکلات ۳-۳-۶

فانی با اشاره به مزایای نظام آموزشی ۳-۳-۶ گفت: این نظام افزون بر اینکه مشکل سال چهارم متوسطه را حل می‌کند، هدایت تحصیلی را به پایان سال سوم دور اول متوسطه (نهم) منتقل می‌کند و طول آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را از۲ به ۳ سال افزایش می‌دهد و منجر به عدالت آموزشی می‌شود. سرپرست وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه انتقاداتی نیز به اجرای نظام آموزشی ۳-۳-۶ وارد است، افزود: یکی از مشکلات این نظام آغاز آن از سال ششم ابتدایی است، معتقدم این کار باید از پایه شروع و به پایان دوره متوسطه منتهی شود اما دوستان عجله کردند و پایه ششم سال گذشته اجرا شد.

وی اظهار کرد: پایه ششم ابتدایی که سال گذشته آغاز شد مبتنی بر یک دوره ۵ساله بود و وقتی خواستیم نظام آموزشی ۳-۳-۶ را اضافه کنیم، درباره کتاب‌های درسی با مشکل روبه‌رو شدیم. همچنین در تأمین نیروی انسانی برای ششم دبستان با شتابزدگی عمل شد و مشکلاتی به‌دنبال داشت که امسال هم با این مشکلات دست به گریبان هستیم.

فانی با بیان اینکه آن چیزی که اولویت‌ را مشخص می‌کند، مشکل است و مهم‌ترین اولویت آموزش و پرورش، نیروی انسانی است، اظهار کرد: نیروی انسانی خوب دیده نشده بود و چون پایه ششم یکباره اجرایی شد، مشکلاتی در کتاب‌ها، فضای آموزشی و تأمین نیروی انسانی وجود داشت که باید کتاب‌ها نیز بازنگری شود.

ارسال یک نظر

ایمیل شما منتشر نمی شود.


× 2 = هشت

بازگشت به بالا