سلام . ۱- ید هپتا فلوئورید چه ساختاری(شکل هندسی) دارد؟
۲- در این ساختار ید از چه اوربیتالهایی برای تشکیل پیوند استفاده کرده است؟
۳-آیا در این ساختار پیوند داتیو هم وجود دارد؟
۴- آیا در ساختارهایی که پیوند داتیو وجود دارد می توان گفت اتمی که الکترونگاتیوی بیشتری دارد همیشه دهنده داتیو(جفت الکترون ناپیوندی) است؟
با تشکر
توسط احمد محمدپور
سلام. ۱- این ترکیب یک دوهرمی با قاعده ۵ ضلعی است. ۲- در این ترکیب ید از اربیتالهای s و p و d استفاده می کند. ۳- این ترکیب پیوند داتیو ندارد و همه پیوندها کووالانسی هستند. ۴- اتمی که الکترونگاتیوی بالایی دارد کمتر داتیو می دهد و کمتر اتم مرکزی قرار می گیرد. معمولا اتمی که الکترونکاتیوی پایین تری دارد و جفت الکترون ناپیوندی دارد ، اتم مرکزی بوده و داتیو می دهد.
سلام …… با توجه به سوال چهار چرا در یون ICl2 با یک بار منفی ، اتم کلر که هم الکترونگاتیوی بیشتری دارد و هم جفت الکترون ناپیوندی دارد، با اوربیتال خالی ید پیوند داتیو تشکیل می دهد؟استثناء است یا اینکه اینگونه نیست و من اشتباه می کنم. با تشکر از شما
سلام.لازمه بدونید هرچه الکترونگاتیوی اتمی بیشتر باشد، تمایل آن برای داتیو دادن کمتر می شود. بنابراین روی این مطلب خیلی تاکید نکنید. از طرفی یون -ICl2 از واکنش ICl یا -Cl بوجود نیامده که چنین استدلالی داشته باشیم.
سلام…..در هر صورت آیا این یون پیوند داتیو دارد ؟ ساختار لوویس آن چگونه است و چگونه بوجود آمده است؟با تشکر
سلام. این یون پیوند یونی ندارد و می توان گفت ترکیب ICl3 بوده است که یک یون +Cl از دست داده است. در ساخنار این یون ، ید اتم مرکزی است و ۳ جفت الکترون ناپیوندی و ۲ جفت الکترون پیوندی دارد.
سلام میشه توضیح بدین ICl2 مثبت ساختار لوویسش چطور میشه؟
سلام. مگه ساختار لوویس این یون در قسمت ساختارهای لوویس نیست ؟ کنترل می کنم ، اگر نبود اونو اضافه می کنم. موفق باشید
به صورت خمیده رسم میشه. چون الکترونگاتیو I از clکمتره پس باید از اون الکترون بگیریم.;-)