پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳     
خانه / تابلو آزاد / ۶ کلید طلایی در اعتماد به نفس
۶ کلید طلایی در اعتماد به نفس

۶ کلید طلایی در اعتماد به نفس

دکتر نعمت‌زادهاغلب مردم معنای واقعی کلمه «اعتماد به نفس» را به‌خوبی درک نمی‌کنند. به همین دلیل آن نوع از اعتماد‌به‌نفس و خودباوری را که مطلوب و مورد نظرشان است در زندگی تجربه نمی‌کنند. چون فکر می‌کنند اعتماد‌به‌نفس یعنی اینکه ایمان و اعتماد به موفقیت‌هایی که در کارها به‌دست می‌آورند. در صورتی که اعتماد به نفس واقعی و حقیقی آن است که قبل از اینکه در کاری موفق شویم نوعی اعتماد به توانایی خود برای انجام آن کار داشته باشیم. اعتماد به نفس یعنی دیدن خود به عنوان فردی توانا، با کفایت، دوست‌داشتنی و منحصر به فرد. به تعبیر دیگر اعتماد به نفس یعنی آن احساس و شناختی که از توانایی‌ها و محدودیت‌های بیرونی و درونی خود دارید.
چگونه اعتماد به نفس را در خود تقویت کنیم؟
اصل اول – گذشته را بپذیرید و آینده را دگرگون کنید.
شما باید بدانید که گذشته را نمی‌توان تغییر داد اما آینده هنوز آفریده نشده است. آینده چیزی نیست جز اندیشه‌های شما و کوشش برای آفریدن آنها، منظور ما این است که در بند گذشته نباشید نه اینکه از تجربیات، خطاها و شکست‌های گذشته درس نگیرید. پس باید عاقلانه به گذشته نگاه کرد و اندیشه و وقت خود را صرف چیزی کنیم که توان آفریدن و دگرگون ساختن آن را داریم.
اصل دوم – راجع به اهدافتان با خود گفتگو کنید.
اهداف را به صورت جملاتی مشخص درآورید و به خود بگویید. آن هم به صورت جملات مثبت. اهداف باید واقعی و معقول باشند نه بلندپروازانه که دسترسی به آنها ممکن نباشد و نه پیش پاافتاده که ارزش کوشیدن نداشته باشد. اهداف معقولی برای هر ساعت، روز، هفته و ماه وضع کنید. موفقیت در اهداف کوتاه مدت اعتماد به نفس شما را برای دست یافتن به اهداف بلند مدت تشویق می‌کند. همواره اهداف را یادآور شوید تا بخشی از ضمیر ناخودآگاه شما شود.
اصل سوم – تصمیم گرفتن را تمرین کنید.
تمرین تصمیم‌گیری به شما کمک می‌کند تا نسبت به قدرت قضاوت خود اطمینان بیشتری به‌دست آورید و در نتیجه اعتماد به نفس کامل‌تری کسب نمایید. یادتان باشد که قضاوت درست نتیجه تجربه است و تجربه خود نتیجه چندین قضاوت نادرست، بنابراین از هر فرصتی برای تصمیم‌گیری استفاده کنید و این نیرو را در خود پرورش دهید. تصمیم‌گیری مستلزم خطر‌پذیری و احساس مسوولیت است.
اصل چهارم – نتایجی را که می‌خواهید مجسم کنید.
تصویر روشنی را از آنچه می‌خواهید به‌دست آورید، داشته باشید. این کار باعث می‌شود تا انرژی خود را برای هدف متمرکز کنید. این برخورد تصویری با همه آرمان‌ها و اهداف برای شما مفید است و یاری‌تان می‌دهد تا کم‌کم زمینه‌های دستیابی به آنها را فراهم سازید.
اصل پنجم – فهرستی از کارهای موفقتان تهیه کنید.
سعی کنید روی موفقیت‌هایتان متمرکز شوید. تمرکز بیش از حد بر روی شکست‌ها و نداشته‌ها عامل اصلی تخریب روحیه و اعتماد به نفس شماست. لیستی از کارهای موفق یا نقاط قوت خود تهیه کنید. مهم نیست که این اهداف کوتاه یا بلند‌مدت بوده‌اند. با این کار کمتر وقت خود را برای سرزنش و متاسف شدن برای خودتان خواهید گذاشت. این کار باعث می‌شود شما احساس مفید بودن بیشتری بکنید و این به شما هدف می‌دهد.
اصل ششم – هیچگاه مغلوب نشوید!
آیا هیچ‌کس قبل از موفقیت شکست نخورده است؟ این جمله‌ای است که باید به دقت به آن فکر کنید. راه‌های طی شده را مرور کنید و سعی کنید اشکالات مسیر طی شده را اصلاح نمایید، نا‌امیدی آسان‌ترین راه ممکن است. تنها چیزی که شما به آن احتیاج دارید یک راه متفاوت است. کافی است امتحان کنید، از همین امروز و شاید از همین حالا…!
منبع: دکتر نعمت‌زاده

ارسال یک نظر

ایمیل شما منتشر نمی شود.


− 3 = هیچ

بازگشت به بالا